Сьогодні, 19 грудня, президент України Петро Порошенко звільнив трьох голів обласних державних адміністрацій і 15 голів районних державних адміністрацій.

Відповідна низка указів опублікована на сайті глави держави.

Згідно з документами, президент України звільнив Михайла Загороднього з посади голови Хмельницької облдержадміністрації, Андрія Путілова з посади губернатора Херсонщини та Григорія Самардака з посади глави Запорізької облдержадміністрації.

Михайло Загородний, який раніше був директором заводу "Оболонь" у Чемерівцях, пропрацював на своїй посаді з березня цього року.

Андрій Путілов, економіст за фахом та політик від партії "Удар", керував Херсонською областю з вересня 2014 року.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

А от звільнення Григорія Самардака було очікуваним, адже він 15 грудня став спікером Запоріжської обласної ради. Губернатором Запоріжської області він працював з квітня цього року.

Читайте також: Тука боїться повернення Януковича

Також опубліковані розпорядження, відповідно до яких президент звільнив 15 голів районних державних адміністрацій.

Нагадаємо, сьогодні президент ветував закон про заміну довічного ув'язнення більш м'яким покаранням. Глава держави вважає, що цей закон порушує принципи Конституції України та верховенства права.