Прокуратура Чернігівської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мера міста Олександра Соколова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Чиновника звинувачують у недбалості при використанні бюджетних коштів. Мер Чернігова неправильно розподілив 4,7 мільйон гривень, призначених для покупки житла постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Державна програма "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" введена в 2013 році. Кошти з бюджету Чернігівської міської ради Соколов витратив за об'єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам. Проект був готовий на 22% замість передбачених постановою Кабінету Міністрів України 75% і більше.

Читайте по темі: Кернеса судитимуть у Полтаві

Прокуратура заявляє, що досудове розслідування штучно ускладнювалося, тому що окремі чиновники не приходили допити. Мер Чірнігова ігнорував виклики слідчого і в суд для участі в розгляді клопотань про заходи забезпечення у кримінальному провадженні. Тим не менш, справу направлено до Деснянського суду міста.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще