Валентин Наливайченко на брифінгу розповів про участь помічника президента Росії Владислава Суркова у розстрілах на Майдані.

Глава СБУ зазначив, що "сірий кардинал Кремля" під час масових протистоянь 20 і 21 лютого перебував у Києві, проживав на об'єкті СБУ і користувався урядовим зв'язком. Також російський чиновник неодноразово приїжджав до Адміністрації президента.

Наливайченко акцентував на тому, що Росія все ж впливала на перебіг подій на Майдані. Тим не менш, розстрілами протестуючих керував безпосередньо екс-президент України Віктор Янукович. Таку інформацію також повідомляв Генеральний прокурор Віктор Шокін.

Читайте по темі: Рада Європи назвала винних у розстрілах на Майдані

Раніше в СБУ заявляли, що помічник Володимира Путіна керував снайперами на Майдані. Нещодавно Наливайченко отримав дозвіл слідства на оприлюднення додаткової інформації про причетність Суркова до злочинів в центрі Києва.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У той же час комісія ЄС з розслідування злочинів на Майдані зазначила, що крім протестуючих і сотруднікв "Беркута" була "третя сила".