У Службі безпеки України встановили, звідки надійшов лист від так званої "Української повстанської армії" про резонансні вбивства політиків. Про це радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив у Facebook.

Листа надійшов на особисту електронну скриньку політолога Володимира Фесенка. Фахівці СБУ встановили, що повідомлення відправлено за допомогою сервісу разових поштових адрес на хостингу в компанії, яка знаходиться на території Німеччини.

Читайте також: Адреси "регіоналів" анонсували за дві доби до вбивств

"При пересиланні листа використовувався анонімізатор, вірогідно TOR, з транзитними IP-адресами у Великій Британії та США. Відправник вжив максимальних заходів, щоб унеможливити його ідентифікацію, що ставить під сумнів як правдивість повідомлення, так і наміри автора", - додав Лубківський.

Крім того,за його словами, експертизу також провели професійні лінгвісти, які довели, що автори тексту вочевидь не є носіями української мови, оскільки в тексті трапляються численні русизми.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаю, 17 квітня керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив, що отримав заяву від якоїсь "Української повстанської армії", яка взяла на себе відповідальність за вбивства політиків, серед яких екс-нардеп від Партії регіонів Олег Калашников і журналіст Олесь Бузина.

Навівши декілька цитат з даного листа, Фесенко наголосив: "Ця заява підтверджує мою версію про те, що як виконавців вбивства Бузини і Калашникова буде заявлено радикальних українських націоналістів. Це ще більше зміцнює мої підозри, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють)".

На думку Фесенка, "заява також дає підстави підозрювати продовження кампанії вбивств, яка тепер може бути спрямована і проти представників вищого державного керівництва країни. І це, можливо, означає спробу російських спецслужб відкрити новий фронт (терористичний) проти України - всередині країни з метою дестабілізації внутрішньої ситуації".