Влада Литви може позбавити політичного притулку скандально відомого українського журналіста Анатолія Шарія. Про це повідомляють литовські ЗМІ.

Перш за все це може статися тому, що з'ясувалися обставини, що дали Шарію право на притулок. У 2012 році Шарій стверджував литовській владі, що його переслідує режим Януковича. За його словами, він розслідував участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього було сфальсифіковано справи. Однак після перемоги Майдану Янукович втік до Росії, тобто зникли обставини, заради яких Шарій потребував притулку.

Читайте також: Литва тимчасово припинила давати притулок українцям

Крім того, литовських правоохоронців турбують ідеї, які поширює Шарій. Ніхто не стверджує, що він відкрито веде кремлівську пропаганду, однак агресивне знущання над Україною, яка захищається від агресії, викликає у них серйозні сумніви.

За даними мас-медіа Литви, Шарій зараз активно користується всіма привілеями, які дає йому наданий Литвою політичний притулок.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нині Шарій тимчасово мешкає в Нідерландах у своєї старшої сестри, їздить Західною Європою і поширює там свої ідеї. Цієї можливості він може позбутися, втративши притулок у Литві.