Петро Порошенко доручив Міноборони і міністру закордонних справ організувати літак для евакуації українців, які перебувають в Непалі. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Також він висловив співчуття з приводу загибелі мирних жителів під час найпотужнішого за останні 80 років землетрусу. У Міністерстві закордонних справ повідомили, що в Непалі можуть перебувати 120 українців.

"Список громадян України, які перебувають або можуть знаходиться на території Непалу, змінюється з кожною годиною, і зараз в цьому списку близько 120 наших людей. Зв'язок встановленаий​​приблизно з 50-ма, з рештою зв'язок поки не встановлений", - сказав прес -секретар МЗС Євген Перебийніс.

Читайте також: Президент Непалу ночував у наметі через землетрус

25 квітня в Непалі стався руйнівний землетрус магнітудою 7,9 балів. Його епіцентр розташовувався за 82 км на північний захід від Катманду - столиці Непалу. До вечора неділі, 26 квітня, кількість жертв землетрусу перевищила 2,5 тисячі осіб. Стихія також торкнулася Північної Індії, китайської частини Тибету і Бангладешу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще