В Одесі 30 березня ввечері почалася безстрокова акція проти призначення прокурором Одеської області Миколи Стоянова, якого вважають людиною співвласника групи Приват, члена наглядової ради КБ ПриватБанк, екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігора Коломойського. Також вони мітингують за відновлення на посаді звільненого з органів прокуратури заступника генерального прокурора України - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе. На акцію прийшло уже більш як 200 людей.

Так, до будівлі облпрокуратури на Пушкінській підтягнулися одеський художник Олександр Ройтбурд, глава одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко, заступник одеського губернатора Саша Боровик, активісти "Оберіг" і "Азова".

Зараз, як повідомляє "Одеське Життя", активісти поїхали за наметами, генараторами і шинами.

Сьогодні акція протесту продовжиться. Активісти обіцяють влаштувати тут другий Майдан, якщо уряд не відмінить відставку Сакварелідзе.

Нагадаємо, 30 березня на пост прокурора Одеської області призначено Миколу Стоянова.Як пише "Думська", він вважається людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна.Неодноразово звинувачувався пресою в організації корупційних схем.

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Читайте також: Я не повернуся в стару систему "шокінізму"– Сакварелідзе

За даними видання, Стоянов володіє автопарком з 8 дорогих авто, нерухомістю в Одесі, Миколаєві та Іспанії.Саме він закрив у 2010 році кримінальну справу лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова, яку згодом відновлювала ГПУ.