У Росії не змінилась позиція щодо української ув'язненої льотчиці Надії Савченко.

Про це пише Радіо Свобода із посиланням на заяву речника російського президента Дмитра Пескова, коментуючи резолюцію Європарламенту.

"Йде слідство, звинувачують її у причетності до дуже серйозного злочину, буде суд. Президент про це говорив, нічого не змінилося і додати до цього нічого", – сказав він російським журналістам у четвер, 30 квітня. Таким чином він відповів на питання, чи обговорювалася з Путіним можливість амністії Надії Савченко.

Читайте також: Савченко проситься назад у СІЗО

Раніше, також 30 квітня, Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликає Росію звільнити нардепа, члена делегації України в ПАРЄ Надію Савченко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У Європарламенті зазначають, Москва не має законних підстав чи юрисдикції для утримання Савченко. Депутати Європарламенту наголошують, що особам, які відповідальні за незаконне утримання Савченко, загрожують міжнародні санкції чи суд.

Нагадаємо, у грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

16 березня вона знову почала голодувати. 3 квітня представники Ради з прав людини при президентові Росії повідомили, що Савченко потрохи приймає їжу.

У РФ льотчицю звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.