Україна повинна надати статус автономії Донбасу, вважає міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні. Про це він завив у інтерв'ю виданню La Stampa.

"Італія підтримує Київ, і Київ повинен виконати необхідні болючі економічні та конституційні реформи, в тому числі надати автономію Донбасу", - сказав він.
Також міністр зазначив, що Італія, на зразок інших країн ЄС, "ввела повністю санкції проти РФ", проте це "обійшлося їй великою ціною".
"Наша особливість полягає в тому, що ми вважаємо, що двері до діалогу з РФ не повинні зачинятися", - наголосив Джентілоні.

"Без ілюзії щодо можливості повернення до докризових відносин, ми повинні підтримувати відкриті канали з Москвою", - заявив він.

Читайте також: Україна – лідер по скаргах до Європейського суду

Раніше у ЗМІ поширили коментар одного з чиновників Мінекономрозвитку Італії про те, що ця країна не планує підтримувати продовження санкцій Європейського союзу, накладених на Росії через агресію в Україні.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще