Колишній заступник генпрокурора та екс-голова прокуратури Одеської області Давід Сакварелідзе сподівається, що президент Петро Порошенко ще дасть йому шанс довести слідство у справі "діамантових прокурорів " до кінця.

На думку Сакварелідзе, він має знову сподобатись Порошенкові за будь-яких обставин.

"Я повинен вже завтра знову сподобатись президенту. Я йому не подобаюсь через ті кримінальні справи, що мені не дали довести до кінця і фактично звільнили. Я маю йому сподобатись, мені повинні дати можливість довести всі справи до кінця, а це просто неможливо. Можливо колись президент і думав, що я робив все щоб стати генеральним прокурором, але я на це не претендував. Я відповідав, і хотів відповідати за ту ділянку, яку мені довірили. Вона не була вже такою й маленькою. Було дуже багато викликів і системних змін, які можна біло б реалізувати в якості замісника (генпрокурора – ред.). Сьогодні це не реально", – наголосив Сакварелідзе під час інтерв'ю для видання newsone.ua.

Як відомо, кількома днями раніше новоспечений Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Давида Сакварелідзе не поновлять на посаді в ГПУ через те, що він займається політикою, а не розслідуванням справ.

Читати також: Луценко підвищить зарплату прокурорам

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

"Конкретно щодо Сакварелідзе. Я з ним дружу ще з 2008 року, усі ці місяці ми з ним у переписці, я поважаю його, проте думаю, що він може допомагати у вигляді члена колегії Наглядової ради. Але по суті Давід політик, перепрошую, політика в Генпрокуратурі може бути тільки одна, яка визначена в Конституції і інших законах України", - пояснив Луценко.

Нагадаємо, Микола Томенко вчора заявив, що Петро Порошенко перетворює будь-яке призначення на особистий бізнес-проект чрез те, що не довіряє нікому і не має "лаву запасних" кадрів.