Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорять в Сочі 12 травня ситуацію в Україні, в Ємені, Ірані і Сирії.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

У Москві сподіваються, що Керрі порушить питання приєднання США до перемовин у "нормандському форматі" щодо конфлікту в Україні, а сама Росія наполягатиме на відмові Вашингтона від поставок зброї Україні.

Офіційного підтвердження від Держдепартаменту США досі не надходило, але Керрі неодноразово заявляв, що хоче поїхати у Росію, хоча його візит постійно відкладався.

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорили в Кремлі двосторонні стосунки і виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Україні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Водночас, на переговорах Меркель піддала незвично різкій критиці анексію Криму Росією.