Кабінет міністрів затвердив керівника Державного агентства з питань АР Крим. Таким чином уряд виконав власну постанову від липня минулого року. Про це повідомив у своєму блозі народний депутат з міжфракційної групи "Крим" Олексій Гончаренко.

За словами депутата, члени його групи домагалися цього призначення протягом останніх 5 місяців. Керівником Кабмін обрав Аслана Омер Киримли, заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу.

У Державному бюджеті на 2015 рік було закладено рядок на фінансування цього центрального органу виконавчої влади.

Депутат, зокрема, пише:

"Чому це важливо? Навіть не посилаючись на РФ, яка створила міністерство Криму в березні минулого року, хочу звернути вашу увагу, що нам дуже необхідний єдиний орган, який займатиметься проблемами тимчасово окупованого Криму та біженців звідти. Питань безліч - від економічних до гуманітарних. Тепер домагатимемося, щоб новостворене Агентство працювало ефективно. Повернемо Крим додому! Крим це Україна!"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Читайте також: "Нічним вовкам" подарували землю в Севастополі

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Аслан Омер Киримли раніше носив прізвище Умеров. У 2013 році змінив прізвище на Омер Киримли, щоб підкреслити свою повагу до історичного коріння і бажання національної самоідентифікації.