Верховна Рада дозволила в будь-який момент викликати демобілізованих бійців АТО знову на Донбас. Для цього депутати внесли зміни до закону № 2805 "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Таке рішення підтримали 228 з 328 присутніх парламентарів.

Демобілізованих за півроку солдат зможуть покликати знову на службу тільки в особливий період. Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський зазначив, що за цим законом дембелі тепер увійдуть до резервного оперативного складу Збройних сил України.

"Тут є невеликі протиріччя, адже є норма закону, яка забороняє мобілізувати протягом півроку, тому запропоновано передбачити, що ця норма на особливий період не працює", - сказав Пашинський.

Читайте також: Бійці АТО привітали матерів зі святом

Нагадаємо, раніше прес-служба Міноборони повідомляла, що демобілізація тих, хто відслужив необхідний термін, пройде за планом з 15 травня протягом декількох тижнів. Водночас президент Петро Порошенко продовжив час весняного призову до армії на місяць.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще