Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що перший заступник міністра економіки України Саша Боровик пішов через непорозуміння саме з міністром Айварасом Абромавичусом.

Про це він заявив під час години питань до уряду, яка відбулася у Верховній Раді, передає "Українська правда". Прем'єр відповідав на запитання народних депутатів.

"Звичайно, прем'єр у всьому винен", - сказав він з іронією.

Він зазначив, що готовий нести відповідальність за сварку між міністром його радником.

Читайте також: Боровик йде з Кабміну через конфлікт з Яценюком

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Говорячи про звільнення Боровика, Яценюк заявив, що "це компетенція виключно міністра".

Саме Абромавичус, за його словами, прийняв рішення про відставку Боровика.

"Це компетенція виключно міністра, і міністр прийняв таке рішення. Я поважаю це рішення", - підкреслив Яценюк.

Звертаючись заочно до Боровика, прем'єр заявив, що "наші двері відкриті, якщо він хоче працювати на Україну".

"Приходьте. У мене є багато іншої роботи", - резюмував Яценюк.

Нагадаємо, вчора Саша Боровик заявив, що покидає Кабмін через конфлікт із прем'єром Арсенієм Яценюком.

Німецький юрист, який задля роботи в українському Кабміні поновив українське громадянство, сказав, що його електронну пошту заблокували, а його команді сказали, що він не повернеться.

Боровик закінчив юридичний факультет Гарвардського університету. Працював головним юристом по роботі з державним сектором в компанії Microsoft, де очолював переговорний процес компанії з декількома національними урядами, ООН, НАТО, Європейською комісією та іншими міжнародними організаціями.

До роботи в Кабміні Боровик працював головним юрисконсультом щодо країн Європи, Близького Сходу та Африки в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.