Протягом двох років після Майдану Олександр Турчинов так і не переконав західних партнерів у необхідності посилити позиції України у війні з Росією за допомогою зброї західних партнерів. На словами Турчинова, це для нього - найбільша особиста поразка.

"Я не зміг переконати наших стратегічних партнерів, що військово-технічна допомога Україні — це прямий наслідок Будапештського меморандуму і, врешті-решт, — це й їх захист! Я постійно переконую на всіх міжнародних зустрічах, що сильна, оснащена сучасною зброєю армія України — реальний фактор миру в Європі і надійний щит західного світу. На жаль, серед наших партнерів, насамперед, європейських, домінує позиція "росіян не можна дратувати", - повідомив Турчинов.

За його словами, навесні 2014 року, коли було особливо важко, він просив дати військову техніку і зброю, щоб захистити країну. Тоді планували темпи мобілізації, виходячи з того, скільки можливо було пошити солдатського взуття, однак ніхто не відгукнувся взагалі.

Читати також: Жителів Маріуполя розстрілює невідомий

"Потрібно було створити армію, озброїти, одягнути і взути наших солдатів. Тоді добровольці і волонтери допомогли захистити країну, а від наших партнерів ми не отримали жодного патрона. І сьогодні постачання летальної зброї Україні блокується під різними приводами", - наголосив Турчинов під час інтерв'ю виданню nv.ua.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сьогодні зброєю і бойовою технікою армію та Національну гвардію забезпечує вітчизняний оборонпром, надаючи їм і пістолети, і танки, і ракети.