Так званий "міністр закордонних справ ДНР" Олександр Кофман визнав, що проект "Новоросія" провалився і закритий на невизначений термін, оскільки сепаратисти зазнали поразки у Харкові та Одесі. Про це Кофман заявив в інтерв'ю газеті "Вечірня Макїївка", яка виходить на окупованій території Донецької області.

"Стосовно проекту "Новоросія", то оскільки народний вибух стався раніше, ніж ми планували, ми не змогли утримати населення на мітингах. Раніше належного піднялися й наші прихильники в інших регіонах - в Одесі, Харкові. В результаті більше 40 наших хлопців загинули в Одесі. Багато активістів були заарештовані в Харкові, а республіки, які передбачалося створити в цих регіонах, виявилися обезголовлені. Тому проект "Новоросія" закрито на якийсь час - доки в усіх цих регіонах виросте нова політична еліта, здатна очолити рух. Ну не маємо ми права нав'язувати Харкову, Запоріжжю, Одесі свою думку" - сказав Олександр Кофман.

При цьому "міністр" висловив абсолютну впевненість, що рано чи пізно українські війська знову нападуть на "молоду республіку". Проте ж, на думку Кофмана, довго в статусі невизнаного утворення "ДНР" перебувати не зможе, і тому рано чи пізно приєднається або до "абсолютно безнацистської" України, або ж до Росії.

"Перший варіант був би більш прийнятним, тому що при приєднанні до Росії ми отримаємо серйозний нацистський анклав" - заявив "міністр", не уточнивши при цьому, що мається на увазі під цим анклавом.

Читайте також: Сепаратисти визнали Крим частиною України

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше Кофман був прихильником відторгнення від України низки південно-східних областей і створення на їх базі так званої "Новоросії" - проросійського державного утворення.