Сьогодні в Варшаві офіційно відкрився саміт НАТО, на якому протягом двох днів будуть проходити переговори міністрів оборони та закордонних справ країн-учасниць Альянсу.

В саміті беруть участь 2100 делегатів. Крім глав держав і урядів 28 країн НАТО учасниками цієї міжнародної зустрічі на вищому рівні стали делегації 26 держав-партнерів, і ключових міжнародних організацій, серед яких ООН, ЄС, Світовий банк.

Як відзначив речник Президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook, поміж урочистими заходами з нагоди відкриття саміту НАТО триває підготовка до завтрашніх зустрічей.

Адже, Україна - єдина країна, якій в рамках саміту присвячено окремий захід, – "Велика п'ятірка плюс Україна", на якому зустрінуться глави урядів країн Альянсу. Учасниками цих переговорів будуть президент США Барак Обама, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і прем'єр - міністра Італії Маттео Ренці і президент України Петро Порошенко.

Крім того, завтра відбудеться комісія "Україна - НАТО", в рамках якої буде оголошено спільну політичну заяву.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків
Показати ще

Речник Глави української держави оприлюднив фото з сьогоднішніх урочистих подій на саміті, які прекрасно демонструють ставлення НАТО до нашої держави. На всіх фотографіях президент України Петро Порошенко знаходиться в самому центрі, поряд з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном та президентом США Бараком Обамою.

Юрій Бірюков теж опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, яке йому найбільше впало до вподоби, та прокоментиував його:
"Згадав, тут недавно ікспердтоіди всякі заявляли, що: "Медовий місяць Заходу і України пройшов. Можуть бути скасовані санкції стосовно Росії по Донбасу. І може бути скорочена допомога по лінії держав "...Так Так Так. Звичайно звичайно".