Київський окружний адмінсуд зняв з розгляду справу про заборону КПУ за позовом Мін'юсту та Держреєстраційної служби.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Враховуючи направлення адміністративної справи №826/9751/14 до Київського апеляційного адміністративного суду, її розгляд у призначений судом час у судовому засіданні 27 травня 2015 о 10:00 є неможливим, тому суд знімає її з розгляду", - йдеться у повідомленні.

Раніше Мін'юст звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою терміново притягнути до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду столиці, які саботували розгляд справи про заборону Компартії.

Читайте також: Справу щодо заборони Компартії зняли з розгляду

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У липні 2014 року Міністерство юстиції подало позов до Окружного адміністративного суду Києва про заборону діяльності КПУ. Міністр юстиції Петренко тоді заявив, що доказова база складає близько 129 аркушів письмових доказів та відеоматеріалів.

22 жовтня минулого року суд відклали через неявку представників КПУ, які ігнорують засідання.

У листопаді окружний адміністративний суд Києва призупинив розгляд позову Мін'юсту про заборону діяльності Комуністичної партії України, таким чином частково задовольнивши захист.

У грудні 2014 року Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Окружного суду Києва про призупинення справи та направив її до суду першої інстанції - для подальшого розгляду.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки президента Олександр Турчинов, перебуваючи на посаді, прийняв рішення про початок процесу заборони комуністичної та фашистської ідеології.

На позачергових парламентських виборах 26 жовтня КПУ вперше в історії незалежної України не пройшла у Верховну Раду.