Кабінет міністрів виділив 730,8 тис. грн для надання одноразової грошової допомоги учасникам Революції Гідності, які отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Про це повідомляє УНІАН.

"Міністерству соцполітики треба затвердити у тижневий строк перелік витрат, пов'язаних з наданням допомоги, і подати до 15 червня 2015 р. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Мінфіну та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно із цим розпорядженням", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВІЛ-інфіковані принесли свої надгробки під Кабмін

Розмір допомоги визначено у 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, прожитковий мінімум встановили на рівні 1218 грн.

Видатки, згідно з розпорядженням, здійснять за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Довідка. Революція Гідності (також Європейська революція та Єврореволюція)— політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його "сім'ї", створення системи управління з ознаками фашизму.