Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинувачує бізнесмена Дмитра Фірташа у небажанні заплатити 6 млрд грн боргу за газ на підконтрольних йому "Рівнеазот" і "Азот" (Черкаси).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ці заводи закриті з тієї простої причини, що це організоване злочинне угрупування винне державі 6 млрд грн. Якщо компанії не розрахуються за газ з НАК, вони перейдуть у держвласність", - сказав прем'єр.

Читайте також: Фірташ зупинив "Азот" через "тиск" Яценюка

Він також закликав Федерацію роботодавців, очолювану Дмитром Фірташем, змінити керівництво та піти з-під контролю Сергія Льовочкіна.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Хотів звернутися до ФРУ, яка з федерації роботодавців перетворилася на федерацію роботозабирачів. Цей один з основних органів, який повинен захищати права того, хто працює і дає роботу, сьогодні приватизований олігархом Дмитром Фірташем і головою адміністрації Януковича Сергієм Льовочкіним", - сказав Яценюк.

Водночас вчора керівництво Національного банку прийняло рішення ліквідувати та відкликати ліцензію банку "Надра", основним бенефіціарієм якого є Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, Group DF, що об'єднує активи Фірташа, наприкінці травня заявила про зупинку роботи черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту". У компанії мотивували це нібито тиском на бізнес з боку депутатів Народного фронту Арсенія Яценюка та їх представників у владі.

Читайте також: Кличко заявив, що не дружив з Фірташем

Причиною відключення газу стала заборгованість підприємства у сплаті за постачання палива. Ще однією з причин є низка кримінальних справ, які правоохоронці порушили проти групи компаній "Ostchem".

За попередньою інформацією, це пов'язано з початком процесу зміни власника підприємства. Завод щорічно приносять мільярдні доходи. Його новим власником хоче стати інший відомий український олігарх - екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський.