Україна планує відмовитися від російських вакцин. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає "Сегодня".

"Російські вакцини в Україну заходити не будуть", - зазначив Квіташвілі.

Вакцина проти туберкульозу, за словами міністра, виготовлялась в Росії, але тепер її поставляє Польща.

Глава МОЗ зазначив, що Україна цього року через міжнародні організації закупить вакцини і препарати для хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. Розроблені раніше підзаконні акти, дадуть можливість міністерству купувати вакцини за допомогою міжнародних організацій.

Цього року відбудеться пробна закупівля вакцин через "ЮНІСЕФ".

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Україна, за словами Квіташвілі, при можливості буде замовляти і інші препарати через міжнародні організації. Однак вони не зможуть на 100% покрити потреби країни.

Читайте також: Лікарні продавати не будуть - Квіташвілі

Нагадаємо, 5 червня на засіданні Верховної Ради міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі представив проект реформи системи охорони здоров'я.