В інтернеті з'явилися інформація, що Компартія України, через заборону комуністичної символіки, шукає можливості піти на вибори під виглядом інших партій. Зокрема, для цього нібито був створений новий проект "Відродження України".

Старші члени КПУ такого рішення не підтримують.

"Я, як і інші істині комуністи, ні до якого "Відродження.." не маємо стосунку. Ми були і залишаємось комуністами! Те ж саме можу заявити з приводу співпраці з нинішньою владою: комуністи не мають наміру співпрацювати з Порошенком", – сказала "Знай" Катерина Самойлик, що була третім номером у партійному списку комуністів на парламентських виборах 2014 року.

Партія "Відродження України" була зареєстрована менше року тому назад. Засновником виступив киянин Вадим Якимець. Він підтримує ліберальні цінності, виступає за подолання корупції, введення прозорої системи оподаткування, за розвиток малого бізнесу.

Інформацією про те, що його партія нібито створена комуністами, Якимець був щиро здивований.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми справді зареєстрували нову політичну партію ліберального спрямування. Але ніякого стосунку до комуністів вона не має. Кажете, усі документи на партію у керівництва КПУ? Ну, хай покажуть. Навряд чи в них це вийде, бо справжні документи у мене", - сказав "Знай" Вадим Якимець.

Політологи називають поширення недостовірної інформації нормальною політичною боротьбою.

"В політиці важливо не те, хто що зробив, а кому це приписують. Комуністам зараз важливо залишатися на слуху, тому їм вигідні будь-які розмови про них. Теоретично піти на вибори під прикриттям нової партії вони можуть, але багато втратять, якщо їм не можна буде використовувати свою символіку. Проте, чи потрібна їм зовсім молода партія., яку навіть до виборів можуть не допустити через малий термін створення, коли зараз можна "купити" і старіші партії – це питання", - говорить політолог Тарас Загородній.