Головне розвідувальне управління Генштабу збройних сил Росії причетне до нападу на консульство України в Ростові-на-Дону в ніч на 13 червня.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" та нардеп Дмитро Тимчук на своїй сторінці Facebook.

"Встановлено, що перед прибуттям на місце провокації (пров.Халтуринский, 28\40, де розташоване генконсульство України) збір та інструктаж нападників здійснили на території "бази підготовки" найманців для формувань російсько-терористичних військ на Донбасі (розташована в Ростові на-Дону, район вул.Левобережна)", - написав він.

Читайте також: Росіяни пікетують консульство України в Ростові-на-Дону після погрому

За його словами, ця "база" - об'єкт ГРУ, де під керівництвом інструкторів 22-ї окремої бригади спецназу бойовики з Донбасу і найманці з числа громадян РФ проходять підготовку перед відправкою до Україну для участі в бойових діях. Зокрема, готують снайперів, коригувальників артвогню, мінерів-підривників, гранатометників тощо.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, в ніч із 13 на 14 червня в Ростові-на-Дону "організована група невідомих" влаштувала погром Генерального консульства України в РФ.

На українське консульство напала організована група людей. Всі вони були у масках. Невідомі прибули з центральної частини Ростова-на-Дону, саме там розташовані управління ФСБ Росії, а також поліції.

Близько 00:50 кілька десятків людей раптово підійшли до українського консульства і влаштували погром. В результат було розбито 17 вікон та зірвана табличка дипломатичного представництва. У бік консульства невідомі кидали цеглини, яйця, помідори і сміття. Частину будівлі облили зеленкою.