Сьогодні австрієць Мартін Сайдик став новим спеціальним представником ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Його кандидатуру запропонував чинний голова організації, глава МЗС Сербії Івіца Дачич. Сайдик змінить на цій посаді Хайді Тальявіні, яка після року виконання обов'язків вирішила піти у відставку.

"Посол Сайдік - дуже досвідчений дипломат з широкою сферою знань: від міжнародного права - до питань міжнародних відносин. Й ми дуже раді вітати його в команді", - сказав Дачич.

Глава міжнародної організації похвалив Тальявіні за "видатні" результати в процесі регуляції конфлікту на Донбасі.

Матеріал по темі: З Росією треба говорити з позиції сили - Міноборони Німеччини

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що австрійський дипломат Мартін Сайдік є головним кандидатом на пост спеціального представника ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні. Крім того, в нього є досвід спілкування з російськими чиновниками, адже він рік обіймав посаду посла Австрії в Москві.