На прес-конференції у Міністерстві інфраструктури губернатор Одеської області Михеіл Саакашвілі посварився з головою Державної авіаційної служби Денисом Антонюком.

Конфлікт стався під час розмови про запровадження в Одеському аеропорту режиму "відкритого неба". Денис Антонюк заявив, що це дасть змогу збільшити кількість рейсів іноземних авіакомпаній до Одеси.

Губернатор з цим не погодився. За словами Саакашвілі принцип "відкритого неба" нічого не змінить, і ціни на квитки будуть такими ж високими, якщо і далі збережеться монополія на польоти окремих компаній.

"Якщо знову голосуватимуть якісь незрозумілі особи, які сидять в комісії, але взагалі нічого про предмет не знають. Я літаю на цих авіакомпаніях і розумію, що вони нікчемні. Бо там страшні літаки, там погане обслуговування і високі ціни. А мені хочеться, щоб була конкуренція", - сказав Саакашвілі.

Він заявив, що сфері авіаперевезень потрібна реальна реформа.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Необхідно дозволити літати всім. І нехай люди самі вибирають собі перевізника, голосуючи власними гаманцями. Тоді авіакомпанія, на яку ви працюєте, теж стане кращою. У нас була така сама авіакомпанія в Грузії", - зауважив він.

Антонюк на це відповів, що досвід Грузії показує, що ці реформи ні до чого не привели.

"Милий мій, а 6 мільйонів туристів - це нічого?! Я дуже хотів би, щоб так само "ні до чого не призвело" в Одесі. Знаєте, чому до нас приїхали 6 мільйонів туристів? Тому що такі, як ви і ваші начальники, не вказували нашому уряду, кого на ринок пускати, кого не пускати", - заперечив губернатор.

У суперечку втрутився міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Він заявив, що в Україні вже відбувається лібералізація.

Саакашвілі з цим не погодився.

"Я з вами більше не сперечатимуся. З вами все ясно, товариші. Тут був Майдан, але після Майдану залишилися такі, як ви, і як ця комісія", - заявив губернатор Одещини.

Читайте також: Геращенко оприлюднив смс-листування скандального судді Чернушенка (фото)

Після цього Саакашвілі демонстративно вийшов з приміщення. Дорогою він ще відзначив, що українці, які пережили Майдан, заслуговують літати нормальними літаками, квитки на які були б утричі дешевші.

"А вашим олігархам доведеться потіснитися, і замість п'яти мільярдів у них буде чотири. Нічого поганого не станеться. Решта буде у народу України. Ось і все. До побачення", - додав він і покинув зал, де тривала прес-конференція.