Саакашвілі на нараді з керівниками регіональної прокуратури в жорсткій формі розкритикував роботу відомства, зокрема заступника прокурора області Тетяну Горностаєву. Після цього вона пішла у відпустку...декретну. Горностаєва є прийомною дочкою нинішнього генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це повідомляє видання "Публичные люди".

"Інтерес Горностаєвої - це не інтерес держави. Це називається бандитизм і рекет ... Бачив я таких прокурорів, і бачив їх потім, в тому числі, у в'язниці до речі. Я не збираюся терпіти ні Горностаєву, ні подібних рекетирів", - обурився глава Одеської обладміністрації.

Він наголосив, що готовий надати комісії купу матеріалу,про те, що відбувається в прокуратурі.

В лютому цього року після призначення Віктора Шокіна, Тетяна Горностаєва заявила, що не є біологічною дочкою генпрокурора, а її мати лише деякий час була його дружиною.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"З часу мого приходу в прокуратуру, десь з 2005 року ми не спілкуємося", - наголосила вона.

Також Горностаєва "вважає неетичним підтримувати стосунки з чоловіком, який розлучився з моєю матір'ю".

У свою чергу Шокін зазначив, що губернатор не передавав в Генпрокуратуру ніяких конкретних фактів незаконної діяльності співробітників прокуратури.

"Я - не її батько, і вона про це сама публічно говорила. Між нами немає родинних відносин. На даний момент до мене яких-небудь конкретних фактів щодо співробітників прокуратури не надходило", - сказав Шокін.

Читайте також: Генпрокурор не має права затикати рота Саакашвілі – Яременко

Генпрокурор наголосив, що для перевірки Горностаєвої потрібні конкретні факти незаконної діяльності. Державі, за словами Шокіна, за її позовами повернуто понад 160 мільйонів гривень. Також вона ще заявила позовів на суму понад 400 мільйонів гривень.

Тим не менш, Тетяна Горностаєва залишає посаду заступника прокурора Одеської області. Вона йде у тривалу відпустку - по вагітності та пологах. Зазначимо, що у неї є чоловік та двоє дітей.

Нагадаємо, зять і сват Віктор Шокіна посідають керівні посади у прокуратурі. Олексій Горностаєв, чоловік дочки Генпрокурора, є заступником прокурора Київського району Одеси. Микола Горностаєв, батько Олексія та сват Шокіна, працює заступником прокурора Дніпропетровської області.