Печерський суд Києва задовольнив заяву адвоката Андрія Федура про порушення кримінального виробництва. Генпрокурора Віктора Шокіна підозрюють у протиправному втручанні в діяльність захисника і умисне невиконання рішення суду.

Про це повідомив журналіст Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook, оприлюднивши копію рішення суду, ухваленого на засіданні 22 червня 2015.

"Тепер ГПУ має розслідувати діяльність свого шефа і у випадку доказів провини вимагати йому до 8 років в'язниці", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Генпрокурор не має права затикати рота Саакашвілі – Яременко

За словами кореспондента, мова йде про позбавлення волі за статтями 382 - "невиконання судового рішення" та 397 - "втручання в діяльність захисника чи представника особи".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Згідно з документами, 27 квітня адвокат екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна звернувся до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження проти Шокіна за вчинення ним "ряду посадових злочинів". Але тоді прокурори відмовилися розслідувати дії свого керівника.