Сьогодні Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії почне розгляд кримінальної справи українського режисера Олега Сенцова. Його звинувачують у скоєнні терористичних актів у Криму.

Про це повідомляє агентство ТАСС.

Попереднє слухання призначене на 10 годину за московським часом.

"Воно буде проводитися суддею одноособово у закритому судовому засіданні за участю сторін", - зазначив прес-секретар суду Альона Катькало.

Сенцов, за даними слідства, нібито створив терористичний товариство. Воно діяло на території Криму і було структурним підрозділом організації "Правий сектор".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Головною його метою була дестабілізація органів влади півострова.

За даними російської Генпрокуратури, учасники терористичного товариства навесні минулого року вчинили в Сімферополі два теракти: підпалили офіси громадської організації "Російська громада Криму" і регіональне відділення "Єдиної Росії". Також вони нібито готувалися підірвати пам'ятник Леніну.

Читайте також: Заарештований Сенцов лишиться під вартою до 11 липня

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Крім Сенцова, в підготовці теракту в Криму Росія звинувачує Олександр Кольченка. Інших фігурантів справи, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія, вже засудили на сім років кожного.