Добровольчий батальйон "Крим" буде легалізований і увійде до складу Збройних сил України.

Про це "Крим.Реалії" повідомив командир цього добровольчого підрозділу Ісса Акаєв.

За його словами, між керівництвом батальйону "Крим" та керівництвом Генерального штабу Збройних сил України досягнуто домовленості про формування підрозділу з уродженців Криму на контрактній основі.

"Загальне рішення ухвалене. Поки на словах. Домовилися, що підрозділ буде в прямому підпорядкуванні начальника Генерального штабу", – сказав Акаєв.

Читайте також: Ярош подякував бійцям "Донбасу" за підтримку (фото)

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначив, що оформлення контрактів буде проходити через військові комісаріати за місцем реєстрації бійців. Основу батальйону, чисельністю до 1000 військовослужбовців разом із допоміжними службами, складуть кримські татари. Зараз, за словами Акаєва, готові підписати контракт і продовжувати службу 50 добровольців.

Домовленість з Генеральним штабом передбачає, що "Крим" буде першим мусульманським підрозділом у складі ЗСУ. При цьому в ньому зможуть служити військовослужбовці інших віросповідань. Акаєв висловив сподівання, що через 2-3 місяці після наказу про формування підрозділу у складі ЗСУ батальйон зможе відправитися в зону антитерористичної операції.