Сьогодні Верховна Рада може прийняти правки до Конституції про відміну депутатської недоторканості, а також про обмеження суддівської недоторканості.

У вівторок, 14 липня, до порядку денного засідання внесено два законопроекти, які були відмічені президентом як невідкладні. Про це повідомляє портал dt.ua.

Варто нагадати, законопроект був уже ухвалений нардепами і відправлений до Конституційного Суду. Там його визнали таким, який відповідає Конституції. Тепер для внесення його парламенту потрібно набрати не менше 300 голосів.

Так, пропонується виключити частково 80 статтю Основного закону про недоторканість депутатів. Також анулювати для них норму про те, що нардепи не можуть без згоди Ради бути притягнені до кримінальної відповідальності, затримані або арештовані.

Читайте також: "В Україні зараз змагається "совок" з козацькою державою" - Арестович

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Ще пропонують внести зміни, щоб суддю можна було б затримувати без згоди Вищої ради юстиції, якщо його підозрюють "у здійсненні тяжкого або особливо тяжкого злочину проти життя і здоров'я людини".