Комітет Верховної Ради з питань боротьби з корупцією вирішив рекомендувати парламенту висловити недовіру генеральному прокурору України Віктору Шокіну.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

Згідно з повідомленням, за недовіру генпрокурору проголосували 9 членів комітету.

"Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру Генеральному прокурору Віктора Шокіна (відповідно до Конституції, це означає автоматичне звільнення з посади голови ГПУ). Рішення прийнято дев'ятьма голосами "ЗА", - написав Найєм.

Окрім того, члени комітету проголосували за звільнення першого заступника генпрокурора Володимира Гузиря та заступника Юрія Столярчука.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Порошенко помирив Шокіна і Сакварелідзе (відео)

Нагадаємо, вчора, 14 липня, президент Петро Порошенко зустрівся з генпрокурором Віктором Шокіним і його заступником Давидом Сакварелідзе. У їхній присутності глава держави підписав закон про прокуратуру.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Шокін в Печерському суді Києва особисто намагається отримати дозвіл на обшук у молодих прокурорів ГПУ, які спільно з Давидом Сакварелідзе та Віталієм Каськом брали участь у затриманні прокурорів, у яких було вилучено мільйонні суми та діаманти.