Сьогодні президент Петро Порошенко зустрівся з генпрокурором Віктором Шокіним і його заступником Давидом Сакварелідзе. У їхній присутності глава держави підписав закон про прокуратуру.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент підкреслив, що його позиція, як глави держави, повністю співпадає з позицією генерального прокурора Віктора Шокіна та першого заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе про нульову толерантність до корупції", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також запевнив, що резонансну справу проти двох високопоставлених прокурорів, яких затримали на великому хабарі доведуть до кінця.

"Це - принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", - запевнив президент.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У свою чергу Шокін і Сакварелідзе запевнили, що будуть разом боротися з корупцією, у тому числі - і в Генпрокуратурі.

На своїй сторінці в Facebook Сакварелідзе написав, що Шокін пообіцяв довести справу затриманих високопосадовців прокурорів до кінця і припинити переслідування слідчих ГПУ та СБУ, які їх затримали.

"На зустрічі з Президентом Генеральний Прокурор прямо заявив, що зробить все можливе, щоб затримані нами корупціонери були покарані. Відповідно, порушене вчора кримінальне провадження щодо працівників прокуратури, СБУ та апеляційного суду закрили" - написав він.

Матеріал по темі: Шокін заперечує тиск на слідчих Сакварелідзе

Нагадаємо, що раніше з'явилася інформація, що Генеральний прокурор Віктор Шокін в Печерському суді Києва особисто намагається отримати дозвіл на обшук у молодих прокурорів ГПУ, які спільно з Давидом Сакварелідзе і Віталієм Касько брали участь у затриманні прокурорів, у яких було вилучено мільйонні суми і діаманти.