Фракції парламентської коаліції досягли консенсусу в питанні проведення місцевих виборів в Україні.

Про це повідомив перший заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є політична домовленість: вибори на окупованій території не проводяться, а вибори на території, де діють військово-цивільні адміністрації, проходять по окремим законом", - сказав Кононенко.

Заступник керівника фракції припустив, що в п'ятницю Верховна Рада на засіданні не підтримає постанову про призначення виборів до місцевих органів влади через низьку явку народних депутатів.

Верховна Рада планувала в п'ятницю розглянути постанову про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад. Вони повинні пройти 25 жовтня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Нардепи побилися через президентський проект Конституції

Закон про особливий статус Донбасу передбачає, що порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, обраними на позачергових виборах, призначених та проведених відповідно до Конституції України, цим та іншими законами України. Відповідно, якщо виборів на окупованій території не буде, то там не буде діяти "особливий статус".