У Москві відбудеться зустріч голови Держдуми Росії Сергія Наришкіна з групою депутатів Франції. Після цього вони відвідають Крим.

Про це повідомив у вівторок голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький, передає Кореспондент.

"Делегація у складі із понад 10 членів Національних зборів і сенату Французької Республіки на чолі з Тьєррі Маріані 22 липня надвечір прибуде до Москви, а 23 липня після зустрічей в Держдумі відправиться до Криму" , - конкретизував Слуцький.

Російські політики вже радіють тому, что це буде перша делегація західноєвропейських політиків і парламентарів, відколи вони незаконним шляхом забрали півострів у України.

"Я переконаний, що цей візит відкриє нову сторінку в міжпарламентському діалозі між Росією і Європою щодо кримського питання", - запевнив Слуцький.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Французькі депутати не тільки завітають до сонячного анексованого Криму, а й проведуть зустрічі з самопроголошеним керівництвом регіону.

Проте МЗС Франції не схвалило поїздку депутатів до Криму. Про це заявив в інтерв'ю французькому телеканалу iTELE Тьєррі Маріані.

"Але у Франції - і це є відмінною рисою нашої країни - парламентарі вміють брати на себе відповідальність. Є політика держави, яка цілком заслуговує на повагу, навіть якщо з нею не завжди згодні. Але є й парламентська дипломатія", - наголосив він.

Політик підкреслив, що у подорож до Криму зібрались представники лівих та правих партій.

"У програмі подорожі - Москва, Ялта, Сімферополь: день - в Москві, два - в Криму", - каже Тьєррі Маріані.

На питання щодо симпатій президенту Росії Володимиру Путіну політик відповів, що йому цікаво, що насправді відбувається на півострові.

Читайте також: Путін збирається прилетіти в Крим

Нагадаємо, що раніше в анексованому Криму бував лише міністр довкілля, водних ресурсів та клімату Зімбабве Сейвіор Касукувере.