Російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський розповів, на що ще може зважитися Путін на Донбасі.

"Російська весна" в Україні не повториться, але Путін буде вдаватися до провокацій поблизу лінії розмежування на Донбасі. Однак "найбільша авантюра", на яку він може піти - це похід на Маріуполь. Такі прогнози щодо подальшої ситуації на Донбасі висловив Андрій Піонтковський.

Після успішного провалу "Російської весни" разом з "Новоросією", Путін обрав інший шлях.

"У Путіна на руках замість чудової" Новоросії "залишився невеликий огризок – бандитська "Лугандонія". Він був йому не потрібен - так само, як, за великим рахунком, не був потрібен і Крим. Путіну потрібен контроль над усією Україною. Тому він вирішив використовувати цей "Лугандон", прикриваючись своєю інтерпретацією Мінських угод, для того щоб увіткнути цю "Лугандонію" як ракову пухлину в політичне тіло України", - цитує Піонтковського видання "Обозреватєль".

А оскільки і цей план провалився, то зараз Росія змінює свій підхід до України, констатує політолог.
За оцінками Піонтковського, "на пряму анексію Москва не піде", але можливий варіант "оголошення ось цієї "Лугандоніі" справжньою законною Україною, а те, що по той бік - розгулом анархії і "жидобендерівців".
Як прогнозує Піонтковський, Путін тепер піде на загострення, яке буде супроводжуватися і військовою ескалацією.

"Це не похід "майора" Прілепіна на Київ і на Львів. У Москві хоч і божевільні, але мила не їдять. Але загострення уздовж кордону цієї самої "Лугандоніі" цілком можливе, і швидше за все буде", - попередив політолог.

При цьому "найбільша авантюра, на яку він може піти - це похід на Маріуполь", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, політолог Андрій Піонтковський пов'язав смерть Чуркіна з Януковичем. На його думку, Віталія Чуркіна могли "прибрати" після того, як він прочитав прохання президента втікача Віктора Януковича до Володимира Путіна про введення російських військ в Україну.