Напередодні анексії Криму Росією на територію півострова відправили групу українських спецпризначенців, які повинні були протистояти провокаціям диверсійно-розвідувальної групи противника на материковій Україні.

Про це в коментарі виданню "День" розповів керівник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

За його словами, на той час більша частина солдат ЗСУ не мали чітких наказів, тому були повністю дезорієнтовані.

Про те, що РФ веде регулярне спостереження, стало відомо заздалегідь до цього – по завершенні Революції Гідності, під час засідання із представниками НАТО.

Пізніше Муженку повідомили, що на півострів перебазувалися російські підрозділи, тому він одразу відправився туди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Він додав, що ситуацію у Криму врегулювати було майже не можливо навіть з новоствореною оперативною групою – майже кожні півгодини тактика змінювалися.

"Створили групу із двох десятків офіцерів, щоб захистити наш Південь. Це був переломний момент", - підсумував керівник Генштабу.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що представник України в ООН Володимир Єльченко запевнив, що Америка ніколи не визнає анексію Криму, адже вважає півострів українською територією.