Українські дипломати роблять все можливе, що зустріч президента США Дональда Трампа та українського глави Петра Порошенка відбулась якомога швидше. Потрібно її організувати до аналогічних переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському". Зустріч Трампа та Путіна, за інформацією Кремля, запланована до саміту країн "Великої двадцятки". Він має пройти у німецькому Гамбурзі 7-8 липня.

"Наразі наша дипломатія активно працює над тим, щоб ця зустріч (Порошенка і Трампа – ред.) відбулась якомога швидше. Але принципово важливо, щоб вона, дійсно, відбулась до майбутньої зустрічі президента Трампа з президентом Росії", – пояснив Єлісєєв.

Він додав, що міністр зовнішніх справ Павло Клімкін нещодавно відвідував Вашингтон саме для підготовки візиту Порошенка. Там він, за словами заступника глави АП, спілкувався з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і новопризначеним радником Трампа з питань національної безпеки Раймондом Макмастером.

Єлісєєв розповів, що після візиту Клімкіна проводиться аналіз того, що стане основою для зустрічі президентів та визначити конкретні дати перемовин.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Президент США Дональд Трамп проситиме порад у німецького канцлера Ангели Меркель щодо конфлікту на Донбасі та тонкощів спілкування з Путіним.