Росія розробляє кілька варіантів для вирішення проблеми на Донбасі.

При цьому експерт-міжнародник Максим Ялі впевнений, що Придністровський сценарій малоймовірний, передає "Обозреватель".

За його словами, визнання в Росії паспортів "ЛДНР" схоже на ситуацію з Придністров'ям, однак вона не тотожна. "Кремль зацікавлений в тому, щоб реінтегрувати ці території, але на своїх умовах. Повернути, імплементувати в тіло України як держави з окремим статусом. Це буде додатковим важелем впливу на Україну", - сказав Ялі.

Він упевнений, що в разі визнання ОРДЛО Кремль отримає додаткові важелі впливу на Київ. За допомогою цих важелів Росія блокуватиме рух України в НАТО і ЄС.

Не виключив експерт також хорватський сценарій. Однак потрібно враховувати відмінності. "Силовий шлях тут не має рішення. Ми могли вже переконатися в цьому", - зазначив аналітик. За його словами, Москва тільки й чекає, щоб Київ спробував силою вирішити проблему на Донбасі, оскільки в цьому випадку Україна вийде з Мінського процесу, а з Росії тоді знімуть санкції.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що В Кремлі, не дивлячись на судові позови і викриття численних злочинів у Гаазі, не припиняють готувати стратегічний план, наступним етапом якого стане так звана "самоліквідація державності" в Україні.