Центральна виборча комісія оголосила попередження 54 кандидатам у депутати в Чернігові одномандатному виборчому окрузі № 205 і звернулась до МВС щодо перевірки можливих випадків підкупу виборців.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Комісія розкритикувала їх за порушення термінів відкриття рахунків виборчих фондів.

У ЦВК зазначають, що отримали звернення голови політичної партії "ДемАльянс" Василя Гацька про можливі підкупи виборців з боку окремих кандидатів у депутати по окрузі № 205.

Це звернення, за повідомленням комісії, є скаргою, але "вона була оформлена без дотримання відповідних вимог і тому повернена суб'єкту звернення без розгляду".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Разом з тим наголошують на тому, що "комісія розглянула за власної ініціативи питання про можливі порушення виборчого законодавства".

Однак ЦВК не змогла оголосити попередження без "відповідного розгляду судом виборчого спору". А такі рішення судів не надходили до виборчої комісії.

Читайте також: Кличко , як мер, втратив половину своїх прихильників - соціологи

Тому ЦВК вирішила направити до МВС копію звернення Гацька з доданими до неї матеріалами і речовим доказом для перевірки обставин.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що відправить до Чернігова спецназ для забезпечення законності під час виборів.