Представники голови Верховної Ради України Андрія Парубія заявили, що політик не володів списками, які стосуються членів парламентської коаліції.

Про це повідомив лідер Громадського руху "Рідна Країна" Микола Томенко.

"Сьогодні відбувся розгляд справи по суті, де протягом півтори години представники відповідача у цій справі Андрія Парубія А. Селіванов та А. Лаптієв намагалися довести, що Голова ВР і взагалі Верховна Рада нібито немає відношення до інституту коаліції і вони не повинні нічого і нікого про це інформувати… Але в кінці кінців на пряме запитання судді, чи володів А. Парубій інформацією про кількісний склад коаліції, відповіли, що інформацією володів, а списками – не володів", — зазначив він.

За словами Томенка, надати інформацію про склад коаліції - це прямий обовʼязок та ще й публічна обіцянка Парубія, передає портал "Рідна країна".

"За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування було 237 членів коаліції. Але у зв'язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури — одразу після обрання уряду скласти повноваження, зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю", - заявив на брифінгу голова Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Николай Томенко: биография, досье и общественная деятельность политика

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", 1 лютого до Апарату Верховної Ради Микола Томенко подав позов, який стосується списків членів парламентської коаліції "Європейська Україна".