Впровадження безвізового режиму усуває найбільшу перешкоду, яка заважала українцям спілкуватися з європейськими народами. "Це величезний фактор інтеграції українців у Європейський Союз", - вважає експерт-міжнародник Олександр Сушко.

Експерт назвав основні переваги, які українцям дає безвіз. В першу чергу, це усування транспорних перешкод і здешевлення квитків. За словами Сушка, завдяки впровадженню безвізового режиму європейські перевізники, зокрема лоукости, опановуватимуть український ринок.

"Безвіз тягне за собою усування також транспортних перепон і здешевлення квитків. Якраз зараз відбувається активний процес заходження до України дешевих авіаперевізників з Європи", – заявив експерт.

Сушко впевнений, що тепер українські компанії отримають шанс збільшити свою конкурентоспроможність.

"Я знаю, що величезна кількість бізнес-контактів не відбулася, або відбулася невчасно через візовий режим, бо українські учасники не могли потрапити на зустрічі, конференції і таке інше. Тепер цей фактор буде усунутий", – зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Політолог також нагадав, що, згідно з експертними підрахунками, українці сукупно витрачали 60 мільйонів доларів на оформлення проїзних документів до європейських країн щорічно.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 6 квітня Європарламент підтримав надання нашій країні безвізового режиму. Наступний етапом на шляху до безвізу стане голосування послів Євросоюзу.

Українці уже щосили святкують "перемогу" - соціальні мережі вибухнули постами і коментарями з приводу історичного рішення Європарламенту.