Людські рештки виявили на місці колишніх артскладів в одному з мікрорайонів Полтави на місці, де зараз триває спорудження житлової багатоповерхівки.

На кістки будівельники наткнулися під час реконструкції каналізаційного колектора. Їх на поверхню разом із землею викинув бульдозер.

За інформацією прес-служби Управління капітального будівництва Полтавської обласної державної адміністрації, яке виступало замовником робіт на цій території з серпня по грудень 2016 року, підрядник нічого не повідомляв стосовно виявлення людських решток на цьому місці. Люди самі зібрали кістки та викликали правоохоронців.

Співробітники місцевого краєзнавчого музею кажуть, що на цьому місці під час Другої світової війни масово розстрілювали та ховали євреїв, усього близько восьми тисяч людей.

Як пишуть у коментарях користувачі Facebook, раніше там був яр, тож німці активно його використовували для розстрілів. Як пише полтавець Євген Ситько, котрий і зробив більшу частину знімків з місця знахідки, у місті часто натрапляли на залишки радянської та німецької уніформи, дитячі останки. У день знахідки виявили фрагмент жіночого черепа з косою.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рештки забрали на експертизу, за фактом відкрито кримінальну справу. У свою чергу начальник УКБ Тимофій Голбан написав у соцмережі, що вони активно співпрацюють з правоохоронцями і надали їм усі документи по реконструкції коллектора.

"Впевнені, що скоро в вдасться розібратися в цій ситуації", – переконаний Голбан.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", археологи відкопали рештки невідомих науці людей.