Полтавські активісти, незважаючи на сніг та холодну погоду, вийшли у вечері 21 квітня на протест проти будівництва кафе по вулиці Котляревського

Під приміщенням зібралися десятки людей з димовими шашками. Вони вимагали показати у власника документи з дозволом на проведення робіт. Коли ніхто до них не вийшов, вони закидали прибудову шашками, передає Gazeta.ua.

Перед акцією приїхали два автобуси спецпризначенів, які вишикувалися перед будівлею. У свою чергу учасники протестного зібрання знесли шини.

За словами депутата Полтавської міськради Юліана Матвійчука, на забудову в культурній пам'ятці, яка входить в архітектурний ансамбль площі обласного центру, немає законних дозволів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Вона не повинна перетворюватися на на кіоск із шаурмою чи ще з чимось. Ми повинні називати місто духовною столицею, а не базаром. Архітектурна інспекція області винесла рішення припинити будь-яке будівництво, поки власник не покаже документи. Він цього не робить. Тому ми йому допоможемо", – заявив він.

Власник забудови на поряд з приміщенням колишнього кінотеатру на Котляревського – бізнесмен Олександр Калуцький. Під час акції він був у приміщенні.

Активісти, не дочекавшись бізнесмена, з криками "Полтава — не базар" підпалили кілька десятків шашок і закидали прибудову. В диму почали зривати огорожу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, 5 квітня у Полтаві активісти протестували протии забудови арки на одній з історичних вулиць міста. До місця акції прибули "тітушки" з Кременчука, двоє активістів отримали ножові поранення і в тяжкому стані були госпіталізовані. Кількох людей затримала поліція. Інформацію про інцидент довели до відома міністра МВС та генпрокурора.