Радянський космонавт Георгій Гречко помер 8 квітня на 86-му році життя. На його рахунку було три польоти в космос.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Гречко народився в Ленінграді. У 1955 році він закінчив Ленінградського військово-механічного інституту і після цього почалася його кар'єра інженера.

Перші радянські супутники і міжпланетні станції розроблялися з його участю. У 1966 році Гречко зарахували керівником групи кандидатів в космонавти-випробувачі. За два роки за наказом міністра він вступив в загін космонавтів.

Йому вдалося три рази побувати в космосі. Він літав у складі місій на кораблях "Союз-14", "Союз-26" і "Салют-6".

З травня 1986 року Гречко працював в Інституті фізики біосфери РАН. До березня 1992 року він значився на посади космонавта-дослідника в установі. Потім його перевели в наукові співробітники.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Гречко захистив ступінь кандидата технічних і доктора фізико-математичних наук. Крім того, він видав свої мемуари. Книга отримала назву " Космонавт №34. От лучины до пришельцев".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, 30 березня помер нобелівський лауреат Олексій Абрикосов. Він отримав наукову нагороду за "основоположні роботи з теорії надпровідників і надтекучих рідин".