У Києві взяли під варту помічника народних депутатів Юрія Житомирського. Йому інкримінують спроби дестабілізувати ситуацію в країні.

Відповідна ухвала опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Опираючись на дані слідства, Печерський райсуд виніс вирок заарештувати екс-помічника нардепів Геннадія Кривошеї і Дениса Силантьєва.

У ході розслідування виявилося, що три роки тому підозрюваний ініціював та створив злочинне угрупування , метою якого було втілити план проросійських керівників, який мав би руйнівні наслідки для України.

Зокрема, Житомирський звернувся із подібною пропозицією до очільника секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства України". Він намагався змусити Ганну Ярову стати членом цієї групи.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Втім, помічник депутатів не розкривав свої намірів інших учасникам цього об'єднання.

Самі народні обранці, на яких тривалий час працював Житомирський, заявили, що не мали уявлення про його злочини.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на посаду виконуючої виконуючою обов'язки директора департаменту з питань люстрації при Міністерстві юстиції призначили 28-річну Анастасію Задорожну, яка свого часу працювала помічницею у народних депутатів.