Перед тим, як почати тренувати і готувати своє тіло до весни і літа, необхідно в першу чергу порадитися з лікарем. Ми не можемо знати які навантаження наше тіло здатне винести. Якщо немає явних проблем зі здоров'ям це не означає, що в організмі немає прихованих хвороб, які в процесі тренувань можуть проявитися.

Для того, щоб скласти собі особисте тренування необхідно переконатися в тому, що ви готуєтеся виконувати правильні вправи, які не будуть шкодити вам.


План тренувань повинен бути ретельно продуманий. Для цього рекомендується звернутися до фахівців, які допоможуть скласти програму, яка підійде саме вам.

Перш ніж почати тренування, задайте собі кілька важливих питань, які допоможуть визначитися наскільки це важливо для вас.

Вистачить сил для тренувань?
Не варто орієнтуватися на позитивні думки про можливості людського тіла, свою впертість і самовпевненість. Якщо програма тренувань, яку ви обрали складається з великих навантажень, з якими ви раніше не стикалися, краще проконсультуйтеся з лікарями і фахівцями, щоб ваша самодіяльність не нашкодила.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Навіщо вам це потрібно?
Ми часто шукаємо ідолів, порівнюємо себе з супер зірками і моделями. Але перш за все, варто подивитися очима на реальність. Якщо у вас і так струнка фігура, не потрібно знущатися над своїм тілом. У цьому випадку, підберіть собі легке тренування, яке допоможе підтримувати тіло у формі. Якщо є проблеми із зайвою вагою, у цьому випадку без допомоги фахівців не обійтися. Фахівці зможуть підібрати індивідуальні вправи і скласти правильний раціон харчування.

Чи потрібні вам ці тренування?
Для початку треба вызначитися з цілями, для чого ви хочете тренуватися і який результат ви очікуєте. Витрачати час і сили на марні тренування не мають сенсу.

Чи вписується тренування в розклад?
Не кожен може дозволити собі регулярно по дві години в день стирчати в залі. Розрахуйте свій час так, щоб все-таки встигати на заняття. Якщо ваш графік дуже щільний і ви зможете відвідувати зал тільки раз на тиждень, значного результату, швидше за все, вам не бачити.

Чи можу я собі дозволити нову програму тренувань?
На жаль ми не можемо собі дозволити. Аналізуй свій бюджет, якого повинно вистачати на походи в зал і правильне харчування. Не варто сумувати, якщо бюджет не дозволяє витрачати на свою фігуру величезні суми. Проконсультуйтеся з фахівцем, вам обов'язково зможуть підібрати бюджетний варіант тренувань і харчування.

Чи подобається вам те, чим ви займаєтеся?
Ефективність роботи над собою в першу чергу залежить від самопочуття. Якщо ви виконуєте важкі вправи, але вам не подобається це і все доводиться робити через силу, то можливо зараз не підходящий момент і варто його перечекати. Тренуватися через силу тому, що це треба не призведе ні до яких результатів. У спорті у всіх різні вподобання. Пошук по-справжньому приємною активності може зайняти якийсь час. Орієнтуйтесь на власні відчуття. Якщо вам не подобається займатися в спортивному залі, завжди можна вибрати альтернативний вид спорту, наприклад, біг або йога.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що потрібно багато старань і часу, але щоб бути красивою і мати ідеальне, рельєфне тіло доведеться викласти всі свої сили. Головне правильно підготуватися, вивчити види тренувань і дієт, проконсультуватися з тренером і дієтологом, для індивідуального призначення раціону харчування і навантажень. Або самостійно вивчити питання сушки тіла і зайнятися виконанням задуманого плану.