Щорічно мільйони людей по всьому світу на декілька днів завмирають біля телеекранів затамувавши подих і спостерігають, як проходить найбільший музичний конкурс "Євробачення".

Найперший конкурс відбувся в далекому 1956 році: тоді це було певним засобом об'єднання Європи після руйнівної Другої світової війни. Хто б міг тоді подумати, що сьогодні "Євробачення" стане символом комунікації, розвитку шоу-бізнесу і перетворення телебачення на справжнє мистецтво. Україна відносно недавно почала брати участь в конкурсі, але вже встигла двічі завоювати першість. Про це в офіційному зверненні до народу заявив Президент України Петро Порошенко.

Виграш Руслани в 2004 стався разом із першим українським Майданом. Переможний виступ Джамали знову привів "Євробачення" до української столиці. Те, як світ підтримав її з міжнародною піснею "1944" говорить про загальну підтримку кримсько-татарського народу. Напевно, вперше на конкурсі перемогла настільки напружена і драматична пісня.

"Спасибі тобі, Джамало, за перемогу. За те, що зробила можливим, аби це велике європейське свято прийшло в Україну. Увага сотень мільйонів телеглядачів усього світу буде в ці дні прикута саме до України, до наших європейських прагнень, до нашої боротьби за свободу і незалежність", - сказав Президент.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що незважаючи на оголошення бойкоту, Росія відправила до України 70 журналістів.