Скандального автора "оренди Криму", народного депутата Андрія Артеменка позбавили українського паспорта.

Рішення припинити громадянство підозрюваному у державній зраді парламентарю прийняв президент Петро Порошенко і вже підписав відповідний указ, передає "Інформатор".

Це означає, що разом з громадянством Артеменко позбувся й мандата народного депутата. Його місце у сесійній залі займе наступний кандидат у списку Радикальної партії Олега Ляшка – переселенка з Донецька, волонтер Валерія Заружко.

На сайті президента тексту указу не публікуватимуть, оскільки в ньому викладені персональні дані політика.

Порошенко своїм указом також припинив українське громадянство екс-заступника міністра економіки Саші Боровика.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Артеменко передав екс-раднику президента США Майклу Флинну план врегулювання українсько-російських відносин. Зокрема він запропонував віддати Крим в оренду Росії на 50 або сто років.

У свою чергу у Білому домі відхрестилися від отримання будь-яких подібних паперів, а Генпрокуратура звинуватила Артеменка у державній зраді.