Колишній заступник глави адміністрації президента України Андрій Портнов опублікував аналіз законів про "е-декларації" та знайшов у них схожість з "диктаторськими законами" Януковича.

Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Проаналізував різницю між законами про контроль над громадськими організаціями - диктаторськими від 16 січня 2014 року і демократичними, прийнятими депутатами революції гідності. Висновок короткий - ох і безсоромною ж ваші пики", - написав він.

Зокрема, так звані "диктаторські" закони (Закони від 16 січня 2014 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян"), також як і нинішній закон, передбачали, щоб громадяни і громадські організації, що мають іноземні джерела фінансування, були зобов'язані про це повідомляти і визнавалися іноземними агентами.

"У назві таких громадських об'єднань обов'язково повинно містити словосполучення "громадське об'єднання, яке виконує функції іноземного агента" й інформація про це обов'язково повинна була вноситися до Реєстру громадських об'єднань; матеріали, які поширюються громадським об'єднанням, виконує функції іноземного агента (у тому числі через засоби масової інформації та Інтернет), повинні були супроводжуватися зазначенням, що вони видані та/або поширюються громадським об'єднанням, що виконує функції іноземного агента і т.д.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, 27 березня Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" (№6172).

23 березня Верховна Рада прийняла закон про внесення зміни до статті 3 закону України "Про запобігання корупції" (№6172), яка звільняє військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від подачі е-декларацій і зобов'язує до цього представників громадських об'єднань.

Закони України, прийняті Верховною Радою 16 січня отримали назву "диктаторські" і викликали протести, пізніше вони були частково відзначені.