Потенційних інвесторів, які готові вкладати гроші в Україну, лякає високий рівень корупції навіть більше, ніж війна.

Про це повідомив посол Європейського союзу Х'юг Мінгареллі, під час виступу перед студентами Львівського національного університету імені Івана Франка. Він вважає, що Україна має значні ресурси для перетворення в більш сучасне відкрите суспільство. Основою для нього обов'язково повинна стати ефективна соціальна ринкова економіка.

"Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну в банкомат. Більшою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії і ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашої владою", - підкреслив посол.

Перед Україною, за його словами, існує кілька перешкод для розвитку. Головна з них - складний сусід на сході. Мінгареллі заявив, що війна має значний негативний вплив на суспільство і економіку. Дипломат додав, що ЄС поставив собі пріоритетну мету - надавати Україні допомогу в захисті суверенітету і територіальної цілісності.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Світовий банк готовий вкласти гроші в проведення реформ в Україні. На даному етапі напрацьовується план співпраці в цьому питанні.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще